Gepost op

Mijn ervaring met InvalPool

Ondertussen werk ik zo’n 30 jaar in het onderwijs en gedurende die tijd heb ik de sector enorm zien evolueren. Wat wel nog altijd hetzelfde is? Het jaarlijks terugkerende fenomeen van de griepgolf die een ware ravage aanricht tussen de leerkrachten. Wat nog elk jaar terug komt? Het feit dat er altijd wel een collega is die wegens ziekte of zwangerschap gedurende lange tijd afwezig is. Vroeger waren dergelijke situaties een gigantisch groot probleem als organisator. Hectisch heen en weer bellen om toch maar op tijd een vervanger te vinden. Meer dan een paar honderd keer tot de conclusie komen dat de gegevens toch weer niet helemaal up-to-date zijn en geconfronteerd worden met de beperkeringen van de technologie. Gelukkig kan ik dezer dagen zeggen dat het deze situaties niets anders meer zijn dan licht vervelend. Ik ben iemand die heel hard mee is met de nieuwe innovaties en dergelijke en stelde jaren geleden dan ook voor op mijn school om eens InvalPool.nl te proberen voor het zoeken en regelen van vervangingen.

Een beslissing die er na veel wikken en wegen en nog veel meer discussies uiteindelijk ook is door gekomen. Gelukkig maar: als snel bleek dat we ontzettend veel tijd wonnen dankzij het gebruik van de software. Tijd die dan weer nuttig kon gebruikt worden voor projecten die dichter staan bij onze originele onderwijsopdracht. Het geautomatiseerde systeem van InvalPool is dan ook echt een pareltje. Gewoon even opstarten en je ziet een duidelijk schema van het vervangend personeel dat beschikbaar is. Daarbij is niet enkel maar de ervaring een topic, maar ook de locatie en eigenlijk alles wat je hoort te weten over iemand die toch een vaste leerkracht moet vervangen.

Ook alle administratieve rompslomp die erbij komt kijken wordt bijna volledig uit handen genomen. Jaar na jaar komen er wel weer nieuwe wettelijke bepalingen bij in de sector en ook de CAO-bepalingen durven al eens te veranderen. Geen enkel probleem voor wie gebruik maakt van InvalPool. Automatisch worden deze veranderingen geïncorpereerd zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. InvalPool kan overigens ook een stuk moeilijkere opdrachten aan en is wat mij betreft heel erg handig in gebruik. Nu zijn er altijd wel collega’s die technologisch zo slecht onderlegd zijn dat ze er problemen mee hebben. Geen zorgen: er is een enorme FAQ beschikbaar waar alles vragen een antwoord krijgen. Bovendien is er een duidelijke helpdesk die hulp kan bieden bij specifieke en moeilijk op te lossen problemen.

Nog een laatste “anekdote” om maar even aan te duiden hoe blij ik ben met het gebruik van InvalPool. Bij mij op de school kijken ze enorm naar de centen. Dat betekent dat we eigenlijk op veel computers nog altijd zitten met een verouderde ondersteuning. Een ondersteuning die ervoor zorgt dat heel wat software en programma’s te nieuw zijn om er echt op te draaien. Met InvalPool is dat geen enkel probleem: ook op de oudere computers op school draait het zonder enig probleem. Ik ben een fan!